Op de locatie aan de Vennekes is door de gemeente een Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) gevestigd. Om de effectiviteit van het Wvg zo groot mogelijk te houden hebben we dit vooraf niet kenbaar gemaakt. Deze locatie wordt geschikt geacht voor woningbouw, onder meer omdat deze aan de bebouwde kom is gelegen en dus nabij voorzieningen. Er lopen onderzoeken naar de realisatie van de woningen, onder andere naar omvang en invulling van het woonprogramma.
De afweging ten aanzien van de genoemde ruimtelijke aspecten komt verderop in het planproces van deze locatie aan de orde. Dit is bij de bestemmingsplanprocedure. Nieuwe plannen voor woningbouw moeten voldoen aan alle wettelijke regels en voorschriften op het gebied van externe veiligheid, luchtkwaliteit, geluid en milieu om de gezondheid van toekomstige bewoners te waarborgen. Daarvoor zullen de noodzakelijke maatregelen moeten worden getroffen.

Commentaar Bestuur Geen Steen in het Veen:

Op geen enkele wijze is door de Gemeente Breda inhoudelijk gereageerd op de inhoud van de 7 pagina’s tellende Zienswijze op de Omgevingsvisie Breda 2040. Als dit gezien wordt als inspraak in de realisatie van de Omgevingsvisie Breda 2040 dan getuigt dat van minachting van de indieners.